×
Home Livescore

Voormalig spits Robbie Keane ontvlucht conflict in Israël

Voormalig spits Robbie Keane ontvlucht conflict in Israël
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 10 oktober 2023 21:09 uur

Voormalig voetbalster Robbie Keane heeft zijn toevlucht gezocht buiten Ierland vanwege een verontrustend conflict dat momenteel woedt. Tijdens een angstaanjagende raketaanval op Tel Aviv vond de 43-jarige Ier een veilig heenkomen in een speciale schuilplaats, een ruimte die versterkt en beveiligd is om paniek te voorkomen.

Keane werd onlangs aangesteld als de nieuwe coach van Maccabi Tel Aviv, maar tijdens de raketaanvallen van Hamas afgelopen weekend moest hij samen met assistent-trainer Roy Delap urenlang schuilen in de panic room van hun huurhuis. Dit nieuws werd gemeld door The Sun, een Engelse krant.

Na het incident werden Keane en Delap snel geëvacueerd uit Israël en naar Griekenland gebracht, zo meldt TalkSPORT. Echter, de vrouw van Robbie, Claudine Keane, kreeg op sociale media veel kritiek toen ze de gebeurtenissen in Israël als 'barbaars' bestempelde en schreef dat er op '7 oktober 2023 meer Joden zijn vermoord dan op enige andere dag sinds de Holocaust'.

Als gevolg van de gespannen situatie heeft de UEFA besloten om de interland tussen Israël en Zwitserland, die aanvankelijk gepland stond voor komende donderdag in Tel Aviv, uit te stellen.