×
Home Livescore

Louis van Gaal ziet in voormalig AZ-talent belangrijke schakel voor technische wederopbouw bij Ajax

Louis van Gaal ziet in voormalig AZ-talent belangrijke schakel voor technische wederopbouw bij Ajax
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 10 oktober 2023 22:33 uur

In een verrassende wending heeft Louis van Gaal zijn oog laten vallen op een onverwachte kandidaat voor de 'technische wederopbouw' bij Ajax. Volgens bronnen binnen De Telegraaf is de 39-jarige Marijn Beuker de persoon die Van Gaal op het oog heeft. Beuker, momenteel werkzaam als sportief directeur bij het Schotse Queen's Park, heeft eerder samengewerkt met Van Gaal bij AZ, waar hij een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van de jeugdopleiding.

Hoewel het nog niet duidelijk is welke rol Beuker precies zal vervullen bij Ajax, is het opmerkelijk dat Van Gaal hem als een belangrijke schakel ziet. Queen's Park, dat uitkomt op het tweede niveau van Schotland, was Beuker's laatste werkgever als interim-manager. Sinds juni dit jaar heeft de club echter een nieuwe eindverantwoordelijke in de persoon van Robin Veldman.

Beuker heeft een indrukwekkende staat van dienst bij AZ. Hij begon in 2007 als coördinator talentontwikkeling en klom na zes jaar op tot directeur voetbalontwikkeling. In november 2021 verliet hij AZ voor een avontuur bij Queen's Park. Zijn opvolger bij AZ, Alex Kroes, zal vanaf maart volgend jaar algemeen directeur worden bij Ajax.

Volgens ingewijden staat Beuker open voor een overstap naar Ajax. Er zou zelfs een speciale directeursfunctie voor hem gecreëerd moeten worden. Mocht hij daadwerkelijk aangesteld worden, dan zal Beuker zich richten op het herstructureren van de Ajax-academie en het bewaken van het Ajax-DNA. Het is een uitdagende taak, maar met zijn ervaring en expertise lijkt Beuker de ideale kandidaat te zijn voor deze belangrijke rol binnen de club.