×
Home Livescore

Johan Derksen juicht komst Beuker naar Ajax toe

Johan Derksen juicht komst Beuker naar Ajax toe
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 10 oktober 2023 23:08 uur

Johan Derksen juicht de plannen van Louis van Gaal toe om Marijn Beuker naar Ajax te halen. Volgens De Telegraaf en Voetbal International zal Beuker een speciale rol krijgen binnen de Johan Cruijff ArenA om de academie te herstructureren en het Ajax-DNA te bewaken.

Momenteel is Beuker werkzaam als sportief directeur bij het Schotse Queen's Park. In het verleden heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het opzetten van de jeugdopleiding van AZ. Beuker was eerder coördinator talentenontwikkeling bij de Alkmaarders en bekleedde tot eind november 2021 de functie van directeur voetbalontwikkeling.

"Deze jongen is de grondlegger van het hele jeugdsysteem en de jeugdopleiding van AZ", aldus Derksen tijdens een uitzending van Vandaag Inside. "Bij AZ breken constant spelers door in het eerste elftal, wat bij andere clubs niet altijd het geval is."

Derksen is van mening dat Ajax op dit gebied wordt overtroefd. "Daarom vind ik het een verstandige beslissing van Van Gaal. Beuker komt uit Arnhem en heeft zelf nooit op hoog niveau gevoetbald, maar bij AZ heeft hij zich bewezen. Intern was er veel waardering voor hem", aldus Derksen.