×
Home Livescore

Crisisoverleg bij Feyenoord O21: Talenten moeten hoger niveau halen

Crisisoverleg bij Feyenoord O21: Talenten moeten hoger niveau halen
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 08:33 uur

Het eerste elftal van Feyenoord mag dan wel succesvol zijn, maar er zijn donkere wolken boven Rotterdam. Er heeft namelijk een spoedvergadering plaatsgevonden bij Feyenoord O21, zo melden bronnen. De reden voor deze bijeenkomst is de dramatische start van het seizoen.

Het team van trainer Melvin Boel staat momenteel op de zevende plaats in de beloftencompetitie, met slechts zes punten uit vijf wedstrijden. Dit is verre van wat er verwacht werd, aangezien de club hoopt dat het hoogste jeugdelftal uiteindelijk de Keuken Kampioen Divisie zal bereiken.

"De spelers van Feyenoord O21 hebben te horen gekregen dat ze hun collectieve niveau drastisch moeten verbeteren om de aandacht van Arne Slot te trekken", aldus een insider. Opvallend genoeg trainen op dit moment twee spelers van O18 mee met het eerste elftal, namelijk Thijs Kraaijeveld en Nassim El Harmouz. Ook wordt gemeld dat hoofd jeugdopleiding Rini Coolen de spelers flink heeft aangepakt.

De keuze van Feyenoord om tien jaar geleden niet toe te treden tot de voetbalpiramide blijft hen achtervolgen. Destijds werd deze beslissing genomen om financiƫle redenen, maar nu zien concurrenten PSV, Ajax en AZ de vruchten plukken van het feit dat hun talenten ervaring opdoen in de Keuken Kampioen Divisie. Feyenoord wil dit ook, maar op dit moment lijkt promotie ver weg.

Volgens bronnen is dit een hoofdpijndossier voor Feyenoord, aangezien de club er niet in slaagt om hun grootste talenten voldoende uitdaging te bieden. "Met een samenwerking zoals die met FC Dordrecht kunnen de Rotterdammers een aantal spelers per seizoen in de Keuken Kampioen Divisie laten spelen, maar dat zijn er maar een paar. De overige spelers van het O21-team lijken ongeĆÆnteresseerd en gemotiveerd te zijn. Ze dreigen tussen wal en schip te vallen", wordt er gezegd.