×
Home Livescore

Bert van Marwijk ziet potentie in Noa Lang en Lutsharel Geertruida

Bert van Marwijk ziet potentie in Noa Lang en Lutsharel Geertruida
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 09:09 uur

In een opmerkelijke column in De Telegraaf uit Bert van Marwijk zijn bewondering voor een jonge speler van PSV. Hij beschrijft deze speler als een ware smaakmaker die dit seizoen het verschil kan maken. Van Marwijk ziet hem als een moderne buitenspeler die zowel naar binnen kan trekken als acties kan maken als een echte linksbuiten. Hij roemt zijn vermogen om met zowel zijn rechter- als linkerbeen te passeren en voorzetten te geven. Volgens Van Marwijk is dit een kwaliteit die niet veel buitenspelers bezitten.

Terwijl Ronald Koeman worstelt met het samenstellen van het middenveld en de aanval, lijkt de verdediging van het Nederlands elftal solide te staan. Van Marwijk erkent dat hij zelf geen fan is van een systeem met drie centrale verdedigers, maar begrijpt de keuze van de huidige bondscoach. Hij prijst Lutsharel Geertruida en Nathan Aké, omdat zij ook als backs kunnen spelen. Dit is een vereiste in een defensie met drie verdedigers.

Net als Noa Lang ontvangen Geertruida en Aké lof van Van Marwijk. Hij benadrukt dat zij moeiteloos kunnen schakelen tussen centrale verdediger en back. Vooral Geertruida wordt geprezen om zijn vermogen om bij balbezit gemakkelijk het middenveld in te lopen. Van Marwijk beschrijft hem als een veelzijdige speler die niet alleen sterk is in duels, maar ook goed gepositioneerd staat en technisch vaardig is. Door zijn slimme positionering en kwaliteiten kan hij gemakkelijk druk uitoefenen op de tegenstander wanneer dat nodig is.