×
Home Livescore

Ajax miste kans met Postecoglou: Australische manager maakt indruk bij Tottenham

Ajax miste kans met Postecoglou: Australische manager maakt indruk bij Tottenham
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 09:33 uur

Volgens een anonieme bron binnen de voetbalwereld heeft Ajax een enorme blunder begaan door niet eerder in zee te gaan met de Australische manager Ange Postecoglou. Deze insider beweert dat de 58-jarige oefenmeester al tien jaar geleden ontdekt had moeten worden. Ondanks zijn indrukwekkende prestaties bij Tottenham Hotspur, waar hij de club verrassend naar de top van de Premier League heeft geleid, is Postecoglou pas recentelijk opgemerkt door de voetbalwereld.

De kritiek op de trainer komt voornamelijk voort uit zijn afkomst en accent. "Hij komt uit Australië en praat een beetje vreemd", aldus de anonieme bron. Daarnaast wordt zijn gebrek aan een voetbalachtergrond aangehaald als reden om hem niet serieus te nemen. Desondanks wordt erkend dat Postecoglou een uitstekende trainer is, ondanks het feit dat hij geen 130 interlands heeft gespeeld.

De link met Ajax wordt gelegd door te stellen dat als de club Postecoglou eerder had ontdekt, hij nu trainer had kunnen zijn bij de nummer zestien van de Eredivisie. Volgens de bron zou Ajax dan op de tweede of derde plaats staan in de competitie.

Postecoglou begon zijn carrière bij Celtic in 2021, nadat hij eerder succesvol was als bondscoach van Australië. Hij leidde de Schotse topclub naar twee opeenvolgende landstitels, wat de interesse wekte van Tottenham Hotspur.