×
Home Livescore

Beckham steunt Maguire na uitjouwen Schotse fans

Beckham steunt Maguire na uitjouwen Schotse fans
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 09:49 uur

Voormalig voetbalicoon David Beckham heeft onlangs een bemoedigend gebaar gemaakt naar Harry Maguire, nadat de Engelse verdediger werd uitgelachen door Schotse fans tijdens een oefenwedstrijd. Beckham, die bekend staat om zijn succesvolle carrière bij clubs als Manchester United, Real Madrid, AC Milan en Paris Saint-Germain, nam persoonlijk contact op met Maguire om hem een hart onder de riem te steken.

Maguire heeft al geruime tijd te maken met kritiek en wordt regelmatig het mikpunt van spot onder supporters. Dit bereikte een nieuw dieptepunt toen hij tijdens de wedstrijd door het Schotse thuispubliek ironisch werd toegejuicht bij elke balcontact. Bondscoach Gareth Southgate nam het al op voor zijn speler, maar Beckham besloot ook zijn steun te betuigen door hem te bellen. Maguire vertelde aan The Guardian: "Ongeveer drie weken geleden sprak ik met David, na de wedstrijd tegen Schotland. Hij nam contact met me op. Het was ontzettend aardig van hem en ik waardeer het enorm."

Beckham, die zelf een tumultueuze periode meemaakte tijdens het WK-duel met Argentinië in 1998, begrijpt als geen ander hoe het is om onder vuur te liggen. Na een provocatie van Diego Simeone kreeg Beckham een rode kaart voor een natrappende beweging, wat resulteerde in een uitschakeling van Engeland na strafschoppen. Gedurende een heel seizoen werd Beckham uitgefloten in vrijwel elk stadion, voordat hij uiteindelijk weer in de armen werd gesloten door de Engelse fans. Maguire merkt op: "Als je zijn documentaire bekijkt, legt hij heel goed uit hoe hij destijds met de situatie omging."

De steunbetuiging van Beckham heeft een diepe indruk gemaakt op de dertigjarige verdediger. "Het betekende alles voor me. David Beckham was iemand naar wie ik opkeek als jonge jongen. Hoewel ik geen speler ben die veel scoort of talloze assists geeft, was hij een voorbeeld voor me. Het getuigt van zijn klasse dat hij contact met me opnam. Ik waardeer het enorm en het raakt me diep."

Maguire vervolgt: "Hij wees me vooral op wat ik al heb bereikt in mijn carrière. In moeilijke tijden moet je teruggrijpen op die goede herinneringen. Elke carrière kent ups en downs. Hij heeft in dezelfde positie gezeten." De verdediger verloor onlangs zijn basisplaats bij Manchester United en werd ook ontdaan van de aanvoerdersband door trainer Erik ten Hag. Afgelopen weekend kreeg hij echter weer een kans en startte hij in de wedstrijd tegen Brentford. Hij gaf de beslissende assist bij de winnende treffer van Scott McTominay in blessuretijd.