×
Home Livescore

Kaplan klaar voor debuut bij Ajax na blessureleed

Kaplan klaar voor debuut bij Ajax na blessureleed
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 10:33 uur

Volgens bronnen van het bekende voetbaltijdschrift Voetbal International staat er een opmerkelijke gebeurtenis op het punt te gebeuren bij Ajax. De talentvolle Ahmetcan Kaplan, die vorig jaar voor een aanzienlijk bedrag werd aangetrokken, lijkt eindelijk klaar te zijn om zijn debuut te maken voor de Amsterdamse club.

Het afgelopen jaar was een ware nachtmerrie voor Kaplan. Direct na zijn komst naar Ajax werd hij geplaagd door blessures, waardoor hij geen enkele minuut heeft kunnen spelen in het eerste elftal. Vooral tijdens een interland met het Turkse nationale team liep de verdediger een ernstige knieblessure op, wat resulteerde in een langdurige revalidatieperiode.

Maar nu lijkt het erop dat Kaplan eindelijk hersteld is van zijn horrorblessure en klaar is om zijn eerste stappen te zetten in de Amsterdamse defensie. Als centrale verdediger, die voor maar liefst 9,5 miljoen euro werd overgenomen van Trabzonspor, kan hij mogelijk de plaats innemen van Gaston Avila of Jorrel Hato in het hart van de verdediging. Josip Sutalo kampt met heimwee en is bovendien de laatste weken uit vorm, terwijl Maurice Steijn duidelijk de voorkeur lijkt te geven aan een rechtspoot op de rechter centrale positie.

Het is een spannende tijd voor Kaplan, die ongetwijfeld staat te popelen om zijn kwaliteiten te tonen aan het Ajax-publiek. Na een jaar vol tegenslagen en frustraties lijkt het erop dat hij eindelijk zijn kans krijgt om te schitteren in het rood-witte shirt. De fans kunnen niet wachten om te zien wat deze getalenteerde verdediger in zijn mars heeft en hoe hij het team kan versterken.