×
Home Livescore

Nick Olij: Van Sparta naar Oranje, een droomtransfer in zicht?

Nick Olij: Van Sparta naar Oranje, een droomtransfer in zicht?
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 11:17 uur

Nick Olij, de talentvolle doelman van Sparta, heeft deze interlandperiode de eer om zich voor het eerst aan te sluiten bij het Nederlands elftal. Een droom die uitkomt voor Olij, die vol enthousiasme en vastberadenheid naar Zeist is gekomen. Opvallend genoeg is de familie van bondscoach Ronald Koeman geen onbekende voor de jonge goalie.

"Ik heb de bondscoach nog nooit persoonlijk gesproken. Dat zal nu in Zeist voor het eerst gebeuren", onthult Olij over zijn band met de Koeman-familie in een interview met Nu.nl. Bij zijn vorige club TOP Oss speelde Olij echter wel samen met Ronald Koeman Jr. "Als keepers van TOP reden we altijd samen naar de club. We hebben nog steeds goed contact. Toen ik afgelopen vrijdag hoorde dat ik geselecteerd was voor Oranje, stuurde hij me meteen een bericht om me te feliciteren."

Olij heeft inmiddels al enkele trainingen met het Nederlands elftal meegemaakt en hij geniet met volle teugen. "Het is een fantastische ervaring om op het veld te staan met zulke topspelers, maar ik ben hier ook met een duidelijk doel. Ik wil laten zien wat ik kan tijdens de trainingen. Mijn prestaties moeten voor zich spreken. Op dit moment denk ik nog niet aan mijn debuut."

Desondanks hoopt Olij dat hij in de toekomst vaker deel kan uitmaken van Oranje. Hij beseft echter dat een transfer naar een hoger niveau daarbij kan helpen. "Als ik regelmatig bij de selectie van het Nederlands elftal wil zitten, zal ik een stap vooruit moeten zetten. Naar welke club dat precies zal zijn, weet ik nog niet. Gewoon een stap naar een hoger niveau."