×
Home Livescore

Brahim Diaz verruilt Spanje voor Marokko in interlandcarrière

Brahim Diaz verruilt Spanje voor Marokko in interlandcarrière
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 12:17 uur

Opvallend nieuws uit de voetbalwereld! Volgens betrouwbare bronnen bij de bond, die in gesprek waren met het Spaanse Marca, zal Brahim Diaz zijn interlands gaan spelen voor het nationale elftal van Marokko. De laatste administratieve formaliteiten moeten nog worden afgehandeld voordat de middenvelder van Real Madrid officieel de overstap maakt van Spanje naar Marokko.

Diaz heeft een indrukwekkende voetbalcarrière achter de rug. Hij heeft gespeeld voor alle jeugdelftallen van Spanje en maakte onlangs zijn debuut voor het nationale team in een wedstrijd tegen Litouwen. Omdat hij echter minder dan drie wedstrijden heeft gespeeld voor het Europese land, heeft hij nog steeds de mogelijkheid om over te stappen naar Marokko. Diaz heeft zowel de Spaanse als de Marokkaanse nationaliteit, wat deze overstap mogelijk maakt. Binnenkort zal er officieel bekend worden gemaakt dat de getalenteerde middenvelder de switch maakt.

De 24-jarige Diaz heeft de afgelopen drie jaar op huurbasis gespeeld voor AC Milan en maakt dit seizoen voor het eerst deel uit van de hoofdmacht van Real Madrid. Als de overstap doorgaat, is de kans groot dat Diaz wordt opgeroepen voor de Afrika Cup. Dit betekent dat Real Madrid hem in de maand januari moet missen. Diaz heeft dit seizoen al indruk gemaakt met acht wedstrijden en één doelpunt in het shirt van Real Madrid.

Het is een spannende ontwikkeling voor Diaz en zijn fans. We zullen met veel interesse volgen hoe hij zich zal manifesteren in het nationale elftal van Marokko en welke successen hij daar zal behalen.