×
Home Livescore

Kian Fitz-Jim zoekt speeltijd bij Excelsior na huurperiode bij Ajax

Kian Fitz-Jim zoekt speeltijd bij Excelsior na huurperiode bij Ajax
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 14:49 uur

In een verrassende wending heeft Kian Fitz-Jim besloten om Ajax tijdelijk te verlaten en zich aan te sluiten bij Excelsior op huurbasis. De jonge spelmaker hoopt op deze manier meer speeltijd te krijgen in de Eredivisie. Echter, tot nu toe is hij voornamelijk als invaller actief bij de Kralingers en dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee.

In een interview met Voetbal International geeft Fitz-Jim toe dat hij nog niet aan de verwachtingen heeft kunnen voldoen. Dit komt deels door zijn beperkte speeltijd en deels doordat hij nog niet volledig hersteld is van een enkelblessure die hij vorig jaar opliep. Om te kunnen spelen, is hij afhankelijk van pijnstillers. Geduldig zijn is een vereiste, maar voor een jonge speler als hij kan dat soms behoorlijk moeilijk zijn.

Na de indrukwekkende overwinning op stadsgenoot Sparta kon Fitz-Jim zijn emoties even niet onder controle houden. Teleurgesteld dat hij niet in actie mocht komen, maar uiteraard blij voor het team, liep hij gefrustreerd naar zijn auto. "Het was niet goed, maar het werd me even te veel", geeft hij toe. Gelukkig heeft coach Marinus Dijkhuizen vertrouwen in de Ajax-huurling en vergelijkt hem zelfs met Kenzo Goudmijn, die ook tijd nodig had om zich te bewijzen en uiteindelijk een gewaardeerde kracht werd.

Fitz-Jim kreeg tegen Vitesse bijna een uur speeltijd nadat hij vroeg in de wedstrijd inviel. Door het behaalde punt tegen de Arnhemmers staat Excelsior knap op de vijfde plaats in de ranglijst en heeft het een voorsprong van een punt op Ajax, dat momenteel op de zestiende positie staat. "Ik zit nog in een app-groep met een paar jongens van Ajax, dus ik zal ze op de hoogte stellen", lacht de spelmaker. Maar serieus vervolgt hij: "Ik voel echt met ze mee. Ik ben ervan overtuigd dat het goed zal komen met Ajax."