×
Home Livescore

De Ligt op weg naar rentree bij Bayern München

De Ligt op weg naar rentree bij Bayern München
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 15:49 uur

Matthijs de Ligt, de Nederlandse voetballer die momenteel bij Bayern München speelt, is op de goede weg om na de interlandperiode weer terug te keren op het veld. Bayern München heeft onlangs een medische update gegeven over de blessure van De Ligt, die inmiddels weer actief is op het trainingsveld.

Enkele weken geleden moest De Ligt noodgedwongen uitvallen vanwege een knieblessure. Uit verder onderzoek bleek dat de blessure niet ernstig was, maar De Ligt moest zich wel afmelden bij bondscoach Ronald Koeman voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland.

Bayern München laat weten dat De Ligt op de weg terug is. "De Nederlander, die last had van een knieprobleem, is dinsdag weer begonnen met rennen op het trainingsveld", aldus de update. Er wordt echter geen specifieke datum gegeven voor zijn rentree.

Volgens het Duitse medium SPORT1 wordt verwacht dat De Ligt weer beschikbaar zal zijn voor de eerstvolgende Bundesliga-wedstrijd na de interlandbreak. Deze wedstrijd staat gepland op 21 oktober tegen FSV Mainz 05. De kans is groot dat De Ligt meteen een basisplaats krijgt, aangezien concurrent Dayot Upamecano geblesseerd is geraakt en naar verluidt drie weken aan de kant zal staan.

Het is goed nieuws voor De Ligt en Bayern München dat hij weer op de weg terug is en mogelijk snel weer in actie kan komen. Fans zullen ongetwijfeld uitkijken naar zijn rentree en hopen dat hij zijn goede vorm kan voortzetten.