×
Home Livescore

Eredivisieclubs kiezen voor ESPN ondanks beter bod telecomaanbieders

Eredivisieclubs kiezen voor ESPN ondanks beter bod telecomaanbieders
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 20:09 uur

In een verrassende wending hebben de achttien Eredivisieclubs van Nederland en de Eredivisie CV op dinsdag een gloednieuw akkoord bereikt dat zich uitstrekt tot 2030. Het gerucht gaat dat het consortium van telecomaanbieders, met KPN en VodafoneZiggo aan het roer, een veel beter bod heeft gedaan dan ESPN. Het consortium beweert zelfs dat het biedingsproces oneerlijk is verlopen. Echter, Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV, ontkracht deze beweringen volledig.

"Als dat werkelijk het geval was, zou het voetbal niet unaniem hebben besloten om met EMM verder te gaan", verklaart De Jong stellig. "We hebben geen geheime deals gesloten achter gesloten deuren. Het consortium heeft maar liefst drie keer een bod uitgebracht", voegt de directeur eraan toe. "Bovendien hebben we drie bijeenkomsten gehad met het consortium en talloze contacten tussen het consortium en clubbestuurders, toezichthouders en aandeelhouders."

"Het consortium biedt hetzelfde bedrag als wat de telecomaanbieders momenteel betalen aan EMM voor de uitzendingen en ze zijn niet bereid om meer te betalen", vervolgt De Jong, die in het verleden werkzaam was als algemeen directeur bij Feyenoord. "Bovendien is het nog maar de vraag of het consortium überhaupt mag blijven bestaan, aangezien het door de Autoriteit Consument & Markt wordt beschouwd als een inkoopkartel."

"We hebben een overeenkomst gesloten met de grootste mediapartij ter wereld: The Walt Disney Company. Daarnaast is er sprake van continuïteit met een aanzienlijke stijging van de inkomsten, met de gewenste garanties. Hierdoor neemt de waarde van het voetbal toe", verklaart De Jong, die benadrukt dat de clubs tevreden zijn met ESPN. "Het voetbal is zeer toegankelijk en wordt op hoogwaardige wijze in beeld gebracht. Het draait niet alleen om geld, maar ook om schoonheid."