×
Home Livescore

Geen uitsupporters bij Feyenoord - Lazio in Champions League

Geen uitsupporters bij Feyenoord - Lazio in Champions League
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 20:16 uur

Het is een definitieve zaak: er zullen geen uitsupporters worden toegelaten bij de wedstrijden tussen Feyenoord en SS Lazio in de Champions League, zowel in Rotterdam als in Rome. Dit nieuws werd woensdagavond bekendgemaakt door de Stadionclub.

Het verbod op uitsupporters hing al een tijdje in de lucht en is nu officieel bevestigd. Een speciale delegatie van Feyenoord die naar Italië was afgereisd, kreeg eerder deze week te horen dat het geen groen licht kreeg. Het besluit is genomen op last van het Italiaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken. De zogeheten driehoek, bestaande uit de burgemeester, politiechef en de hoofdofficier van justitie, en Feyenoord achten het daarom niet verantwoord om Italiaanse supporters in De Kuip te ontvangen.

Feyenoord neemt deze beslissing uit oogpunt van veiligheid en sportiviteit. Zowel op 25 oktober in De Kuip als op 7 november in Stadio Olimpico zullen er dus geen fans van de bezoekende partij aanwezig zijn. Feyenoord had gepleit voor de aanwezigheid van 1.200 tot 1.500 uitsupporters, wat volgens hen haalbaar en verantwoord was. Ze wezen daarbij op de vrijwel incidentloze ontmoeting met Atlético Madrid afgelopen week. Ook Lazio leek het eens te zijn met deze mening.

Echter, de Italiaanse autoriteiten hebben anders besloten. Om die reden is er gekozen voor gelijke behandeling van beide clubs.