×
Home Livescore

Henk de Jong keert terug als trainer bij SC Cambuur: een gelukkig herstel na een moeilijke periode

Henk de Jong keert terug als trainer bij SC Cambuur: een gelukkig herstel na een moeilijke periode
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 20:33 uur

Voormalig voetbaltrainer Henk de Jong maakt zijn langverwachte terugkeer bij SC Cambuur. In een exclusief interview met een sportzender gaat de mysterieuze Fries dieper in op zijn aanstelling, het ontslag van zijn voorganger Sjors Ultee en de turbulente periode die hij heeft doorgemaakt. Het vorige seizoen moest De Jong namelijk abrupt zijn trainerschap neerleggen vanwege een medische aandoening: een mysterieuze cyste in zijn hoofd.

"Ik dacht eerst dat ik nooit meer beter zou worden. Maar ik heb simpelweg geluk gehad", verklaart De Jong, die zijn herstel als een waar wonder beschouwt. "Dokter Jos Eikenboom is mijn persoonlijke held geweest en dankzij een succesvolle operatie is mijn leven volledig veranderd. Het was een buitengewone ervaring vandaag. Hoewel ik niet te veel sentimenteel wil zijn. Jullie vertelden me net dat het een jaar geleden is sinds ik wegviel. Dan ga je toch even nadenken: wow, wat is er allemaal gebeurd in deze periode?"

Daarnaast uit De Jong zich positief over het ontslag van Ultee. "Laat het duidelijk zijn dat ik een geweldige band heb met Sjors Ultee. Hij heeft nog een hele toekomst voor zich. Ik wil de directie graag complimenteren omdat ze mij erbuiten hebben gehouden, dat was van groot belang. Ze weten hoe ik met Sjors omga", onthult De Jong, die vermoedt dat zijn aanwezigheid bij de club invloed heeft gehad op de druk op Ultee. "Dat denk ik wel, maar Sjors en ik hebben er nooit over gesproken. Ik ben hier, samen met mijn jongens, drie keer kampioen geworden. Dat vergeten mensen niet, dus het is logisch dat mensen naar je roepen."