×
Home Livescore

Ajax opent gesprekken met Hato voor nieuw contract

Ajax opent gesprekken met Hato voor nieuw contract
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 20:48 uur

Volgens bronnen van het Algemeen Dagblad heeft Ajax de gesprekken met een mysterieuze speler genaamd Jorrel Hato geopend om een nieuwe verbintenis aan te gaan. Deze zeventienjarige verdediger staat op het punt om zijn handtekening te zetten onder een contract dat flink verbeterd is ten opzichte van zijn huidige situatie.

Het huidige contract van Hato loopt af in de zomer van 2025, wat betekent dat Ajax er alles aan wil doen om zijn verbintenis te verlengen voordat hij zijn laatste contractjaar ingaat. Voor de ontslagen technisch directeur Sven Mislintat was het verlengen van Hato een van de prioriteiten na de transferperiode. Helaas slaagde de Duitser er niet in om een doorbraak te bereiken in de onderhandelingen.

Opvallend genoeg is het niemand minder dan Klaas-Jan Huntelaar die namens Ajax de eerste gesprekken heeft gevoerd met Humphrey Nijman, de belangenbehartiger van Hato. De voormalige spits heeft zich in Amsterdam ontfermd over de contractzaken van de jonge talenten. Hoewel Hato al een vaste waarde is geworden bij Ajax, heeft hij nog steeds een jeugdcontract. De Amsterdammers willen dit echter omzetten in een langdurig en aanzienlijk verbeterd profcontract.

Aan het einde van vorig seizoen werd Hato een vaste waarde bij Ajax, nadat hij op 5 februari zijn officiƫle debuut maakte in het eerste elftal. Onder leiding van trainer Maurice Steijn is dit talent een van de weinige lichtpuntjes geweest tijdens een moeilijke seizoensstart.