×
Home Livescore

Van Gaal wil Blind terug in rvc Ajax

Van Gaal wil Blind terug in rvc Ajax
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 21:33 uur

In een verrassende wending heeft Louis van Gaal zijn invloed laten gelden bij Ajax. De gerenommeerde voetbalstrateeg heeft namelijk voorgesteld om Danny Blind terug te laten keren in de raad van commissarissen. Van Gaal, die onlangs als externe adviseur werd aangesteld, heeft zijn gewicht achter deze beslissing gezet.

Het is geen geheim dat Van Gaal een groot voorstander is van de terugkeer van Blind. De voormalige bondscoach van het Nederlands elftal heeft de raad van commissarissen geadviseerd om de 62-jarige voetballegende opnieuw een plek te geven in het bestuur. Blind was eerder al lid van de raad van commissarissen tussen 2018 en 2021.

De beslissing over de rentree van Blind wordt binnenkort verwacht. Sinds augustus 2021 heeft Blind zijn functie als assistent-bondscoach van Oranje neergelegd om andere uitdagingen aan te gaan. Momenteel is hij voornamelijk actief als televisie-analist. Echter, met de mogelijke terugkeer naar Ajax zou Blind weer een prominente rol kunnen spelen in de voetbalwereld.

Blind heeft een rijke geschiedenis bij Ajax. Tussen 1986 en 1999 was hij een gewaardeerde speler van de club. Na zijn actieve carrière heeft hij verschillende functies bekleed binnen de Amsterdamse club. Met zijn ervaring en kennis van het spel zou Blind een waardevolle toevoeging zijn aan de raad van commissarissen.

Het is duidelijk dat Van Gaal niet stilzit sinds zijn intrede als adviseur bij Ajax. Naast het voorstel om Blind terug te laten keren, heeft hij ook aangedrongen op het losweken van Marijn Beuker bij het Schotse Queen's Park. Het lijkt erop dat Van Gaal vastbesloten is om zijn stempel te drukken op de club en te streven naar succes.