×
Home Livescore

Koeman verbaasd over aandacht rondom Verstappen: "Wat moet jij daar?"

Koeman verbaasd over aandacht rondom Verstappen:
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 22:09 uur

Voetbalcoach Ronald Koeman heeft zijn ongenoegen geuit over de overmatige aandacht die Max Verstappen, de drievoudig wereldkampioen in de Formule 1, krijgt. Koeman, die tevens bondscoach is van het Nederlands elftal, ziet met lede ogen toe hoe mensen zichzelf opdringen om in de schijnwerpers te staan.

Koeman heeft enkele Formule 1-races bijgewoond, waaronder die in Abu Dhabi in 2021, waar Verstappen voor het eerst wereldkampioen werd. "Ik heb Max wel eens ontmoet, maar ik ken hem niet goed. Ik behoor ook niet tot de groep mensen die zichzelf zo belangrijk vinden dat ze tijdens races naar voren moeten treden en in de buurt van Max willen zijn", aldus Koeman in een interview met FORMULE 1 Magazine. "Ik verbaas me daar wel eens over. Dat was bijvoorbeeld ook het geval in Abu Dhabi. Zonder namen te noemen, zag ik daar mensen rondlopen op het afterparty waarvan ik dacht: wat is jouw reden om hier te zijn?"

"Dat zijn mensen die zichzelf opdringen vanuit hun eigen ego. Ik heb daar totaal geen behoefte aan. Ik ben niet iemand die tijdens zulke gelegenheden naar voren treedt of met Max op de foto moet om vervolgens op sociale media te pronken", vervolgt Koeman, die zich bewust is van het verdienmodel dat YouTubers hierachter zien. "Dus als zij zichzelf profileren met Max, heeft dat meer te maken met hun eigen ego en portemonnee dan met erkenning voor de prestatie die Max heeft geleverd. Daar heb ik wel moeite mee."

Koeman zou graag eens met Verstappen willen praten. "Dat lijkt me interessant. Om te bespreken wat hij tot nu toe heeft bereikt, hoe hij het doet en ook hoe gefocust hij is op zijn prestaties. Dat laatste vind ik bewonderenswaardig."