×
Home Livescore

FC Barcelona jaagt op nieuw talent voor middenveld

FC Barcelona jaagt op nieuw talent voor middenveld
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 23:16 uur

Het Spaanse voetbalteam FC Barcelona heeft zijn oog laten vallen op een nieuw project in de transfermarkt, zo meldt Mundo Deportivo. De club heeft een lijst samengesteld met potentiële versterkingen voor het middenveld.

De scouts en technische staf van Barcelona hebben verschillende spelers geobserveerd en op basis daarvan een shortlist opgesteld. Op deze lijst prijken de namen van Florian Wirtz (Bayer Leverkusen), Arthur Vermeeren (Royal Antwerp FC) en Alan Varela (FC Porto). Vooral de twintigjarige Wirtz heeft naar verluidt de interesse van Barcelona gewekt. Het aantrekken van Wirtz zal echter geen gemakkelijke opgave zijn, aangezien hij een afkoopclausule van honderd miljoen euro in zijn contract heeft staan bij Leverkusen.

Wirtz is nog tot de zomer van 2027 verbonden aan Die Werkself. De achttienjarige Vermeeren wordt al sinds januari van dit jaar in de gaten gehouden door Barcelona. Naar verluidt wordt de Belgische speler geschat op een waarde van twintig miljoen euro, wat hem een goedkopere optie maakt dan Wirtz. Wat betreft Varela is Barcelona het minst enthousiast. De 22-jarige middenvelder wordt weliswaar gevolgd door de Spaanse grootmacht, maar er zijn nog geen concrete stappen gezet. Het feit dat Varela de goedkoopste optie is van het drietal maakt hem echter wel interessant voor Barcelona.