×
Home Livescore

Franse media onthullen opstelling tegen Oranje, spitspositie nog onzeker

Franse media onthullen opstelling tegen Oranje, spitspositie nog onzeker
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 00:08 uur

Het Franse elftal heeft vrijdagavond een verrassende opstelling tegen het Nederlands elftal, volgens de Franse media. Hoewel de spitspositie nog onduidelijk is, is het wel bekend dat AC Milan-doelman Mike Maignan het doel zal verdedigen tegen Oranje. Bondscoach Didier Deschamps heeft echter te maken met een defensief hoofdpijndossier, aangezien Jules Koundé, William Saliba, Dayot Upamecano en Axel Disasi vanwege blessures niet beschikbaar zijn. Als gevolg hiervan zullen Ibrahima Konaté, de teamgenoot van Virgil van Dijk bij Liverpool, en Lucas Hernández voor het eerst samen het centrum vormen in het Franse nationale team.

Op de rechtsbackpositie krijgt Jonathan Clauss de voorkeur boven Benjamin Pavard van Internazionale. Clauss speelde vorige maand al in de Johan Cruijff Arena en was toen trefzeker voor Olympique Marseille tegen Ajax in de Europa League (3-3). De twijfels van Deschamps liggen echter in de voorhoede. Het is nog onduidelijk of hij kiest voor Olivier Giroud of Randal Kolo Muani als spits.

De wedstrijd tussen Oranje en Frankrijk begint vrijdag om 20.45 uur in Amsterdam. De laatste ontmoeting tussen beide landen was in maart, toen de Fransen met 4-0 wonnen.

Vermoedelijke opstelling Frankrijk: Maignan; Clauss, Konaté, L. Hernández, T. Hernández; Tchouaméni, Rabiot, Griezmann; Coman, Giroud (Kolo Muani), Mbappé.