×
Home Livescore

Willy en René van de Kerkhof draaien 180 graden op kritiek Teze

Willy en René van de Kerkhof draaien 180 graden op kritiek Teze
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 08:33 uur

Voormalig voetballegendes Willy en René van de Kerkhof hebben hun harde kritiek op Jordan Teze herzien. De twee iconen van PSV waren onder de indruk van de verdediger tijdens de Eredivisie-wedstrijd tegen Sparta (0-4 winst).

Een week eerder hadden de broers nog verklaard dat het spel van Teze "om te huilen" was. Maar nu hebben ze hun mening bijgesteld. "Eerlijk is eerlijk", reageerde Willy bij Omroep Brabant. "Hij speelde heel behoorlijk tegen Sevilla en scoorde zelfs de 2-2. En tegen Sparta was hij zelfs één van de besten op het veld. Ik was zelfs trots op zijn prestatie. Zo hoort hij te spelen!"

René was het eens met zijn broer. "Hij leverde een uitstekende prestatie tegen Sparta", oordeelde hij. "Ik vond Jerdy Schouten de beste speler op het veld, maar Teze behoorde zeker tot de beteren. Hij schoot zelfs bijna een bal van grote afstand in de kruising." De broers zijn duidelijk van gedachten veranderd binnen een week tijd. "Misschien wilden we hem gewoon even op scherp zetten", grinnikte Willy.

De broers lieten zich ook uit over hun rivaal Ajax, dat is afgezakt naar de zestiende plaats. "Het is toch opmerkelijk hoe één Duitser in zo'n korte tijd zo'n chaos kan veroorzaken", verwezen ze naar de ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat. "Ik sprak met mijn oude vriend Hugo Hovenkamp (clubicoon van AZ, red.) en hij zei dat we een standbeeld voor Mislintat moeten oprichten", aldus René. "Want die man heeft in zijn eentje Ajax naar de afgrond gebracht."

"De volgende wedstrijd tegen Utrecht wordt een cruciale strijd tegen degradatie. Dat wordt een intense wedstrijd!", lachten de broers, die ook medelijden hebben met Ajax. "Het zal nog wel een paar jaar duren voordat ze weer een topteam hebben staan."