×
Home Livescore

SC Cambuur neemt drastische maatregel tegen bekergooiers

SC Cambuur neemt drastische maatregel tegen bekergooiers
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 11:09 uur

SC Cambuur neemt drastische maatregelen om een einde te maken aan het beker-gooiende spektakel tijdens hun thuiswedstrijden. Vanaf de komende confrontatie tegen NAC Breda zullen er mysterieuze netten opduiken op een deel van de tribunes. Dit onthult de club via hun officiële website. Het doel van deze ongebruikelijke actie is om te voorkomen dat wedstrijden worden stilgelegd vanwege rondvliegende bekers.

Ard de Graaf, de algemeen directeur van Cambuur, heeft met tegenzin deze beslissing genomen. Hij erkent echter dat er geen andere keuze is. "Het is een maatregel die je liever niet neemt en die ons voetbalhart zeker pijn doet. Toch voelen we ons genoodzaakt om dit te doen in het belang van de club, hoewel we hopen dat het slechts tijdelijk zal zijn." Cambuur heeft al vier van hun vijf thuiswedstrijden moeten onderbreken vanwege bekers op het veld.

Volgens de regels van de KNVB wordt een wedstrijd tijdelijk stilgelegd zodra er één beker het veld raakt. Als er een tweede voorwerp of beker vanaf de tribune wordt gegooid, wordt de wedstrijd definitief gestaakt door de scheidsrechter. Afgelopen weekend werd de wedstrijd tussen NAC en FC Groningen tijdelijk stilgelegd en in het verleden werd de legendarische wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord voortijdig beëindigd. Bij de Rotterdammers hangen er al geruime tijd netten rondom het hele stadion, terwijl Cambuur zich beperkt tot de Noord-tribune.

Vanaf de aankomende wedstrijd tegen NAC Breda zal SC Cambuur een nieuw hoofdstuk toevoegen aan hun voetbalverhaal. De mysterieuze netten zullen de Noord-tribune omhullen, waardoor het onmogelijk wordt om nog langer plastic bekers richting het speelveld te werpen. Een ongekende zet die de supporters in spanning houdt en de tegenstanders met vraagtekens achterlaat. Zal deze onconventionele oplossing het gewenste resultaat opleveren? De tijd zal het leren.