×
Home Livescore

Brighton-keeper Verbruggen verdedigt doel Nederlands elftal tegen Frankrijk

Brighton-keeper Verbruggen verdedigt doel Nederlands elftal tegen Frankrijk
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 14:32 uur

Jonge doelman uit Brighton, Bart Verbruggen, zal vrijdagavond zijn doel verdedigen voor het Nederlands elftal in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Dit nieuws werd min of meer bevestigd door bondscoach Ronald Koeman tijdens een persconferentie in Zeist.

Na het uitvallen van Justin Bijlow en Mark Flekken, is Verbruggen de volgende in lijn om het doel te verdedigen. Koeman heeft ervoor gekozen om hem boven Andries Noppert en debutant Nick Olij te verkiezen. Hoewel Koeman heeft bevestigd dat hij zijn keuze heeft gemaakt en de keepers op de hoogte heeft gebracht, heeft hij geen naam genoemd.

"Ik heb het ze verteld, maar ik ga het jullie niet vertellen," aldus Koeman. "Waarom niet? Ik wil het graag zo laten. Ik denk dat de meesten van jullie slim genoeg zijn om te weten wie er in het doel staat." Is het degene die het meest genoemd wordt in de media (Verbruggen, red.)? "Volgens mij wel, ja."

Koeman heeft de beschikking over een fitte selectie, nadat meer dan tien spelers vanwege blessures afvielen. "Iedereen is fit, er zijn geen nieuwe afvallers. We hebben ons plan klaar en dat is besproken met de spelers. Dat weet iedereen al sinds de eerste dag." Nederland en Frankrijk trappen om 20.45 uur af in de Johan Cruijff Arena.