×
Home Livescore

Horrordebuut in Klassieker: Gaaei reageert op tegenslagen

Horrordebuut in Klassieker: Gaaei reageert op tegenslagen
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 15:17 uur

In een exclusief interview met een Deense publicatie heeft Anton Gaaei gereageerd op zijn angstaanjagende debuut in de Klassieker, dat drie weken geleden plaatsvond. Na het maken van twee fouten werd de Deense aanwinst van Ajax gewisseld door trainer Maurice Steijn, wat resulteerde in een stortvloed aan kritiek.

Gaaei moest al na 32 minuten het veld verlaten nadat hij betrokken was bij twee doelpunten van Feyenoord. "Het was de belangrijkste wedstrijd in mijn carrière, de grootste wedstrijd in Nederland. Ik keek er enorm naar uit, vooral toen ik hoorde dat ik mocht starten. Maar door één grote fout werd alles verpest", begint de twintigjarige Deen in een interview met Bold.dk.

"Het was echt niet grappig..." Bij het eerste doelpunt van Feyenoord werd Gaaei uit balans gebracht door Quinten Timber. "Ik was uit positie en kreeg toen een duw. In een ideale wereld had ik gewoon met hem mee moeten rennen... Natuurlijk voelde ik me daarna slecht, maar mijn eerste minuten verliepen nog redelijk goed."

Tien minuten na zijn eerste misstap ging Gaaei vreselijk in de fout toen hij de bal terug wilde spelen op doelman Jay Gorter. Santiago Gimenez maakte vervolgens zijn tweede doelpunt van de middag. "Ik raakte de stuiterende bal helaas niet zoals ik wilde. Wat ik op dat moment dacht? Het was absoluut niet leuk."

Gaaei vervolgt: "Het was ondraaglijk om zo'n grote fout te maken in zo'n belangrijke wedstrijd met zoveel toeschouwers. Mijn familie en vrienden waren ook in het stadion. Het was echt niet grappig..."

De beslissing van Steijn om hem snel te wisselen, begrijpt de vleugelverdediger wel. "Hij deed het om mij te beschermen. Na mijn grote fout beefde ik bijna. Dat gevoel had ik nog nooit eerder ervaren. Mijn mond was helemaal droog en van binnen voelde ik me ellendig. Ik ben nog nooit zo diep gezonken, en dan gebeurt het in de belangrijkste wedstrijd van mijn carrière."

Haatberichten via sociale media

Gaaei geeft echter niet op, ook al heeft hij sinds zijn fout geen basisplaats meer gekregen. "Het is nooit leuk om fouten te maken, maar er is waarschijnlijk niemand die daar beter mee kan omgaan dan ik. Ik ben heel kritisch op mezelf, soms zelfs te kritisch. Daar moet ik aan werken."

Na zijn wissel voelde de Deen zich schuldig in de kleedkamer. Toen hij naar zijn telefoon keek, zag hij talloze haatberichten binnenstromen. "Misschien was het niet slim om het te bekijken, maar er was iemand die schreef: Trek het Ajax-shirt nooit meer aan. Dat is niet leuk om te lezen", zegt hij.

Nu is het aan Gaaei om na een rampzalige zondag zijn hoofd omhoog te houden. "Ik moet mijn zelfvertrouwen weer opbouwen, mezelf herpakken en mezelf weer bewijzen op het veld. Ajax is een grote stap voor mij, maar er zijn nog steeds mensen die in mij geloven. Ik geloof ook nog voor de volle honderd procent in mezelf. De volgende keer zal ik geen sociale media meer checken."