×
Home Livescore

Legia Warschau-speler Josué Pesqueira reageert na arrestatie in Alkmaar

Legia Warschau-speler Josué Pesqueira reageert na arrestatie in Alkmaar
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 15:49 uur

Voetballer Josué Pesqueira, bekend van zijn tijd bij VVV-Venlo en momenteel spelend voor Legia Warschau, heeft eindelijk zijn stilzwijgen doorbroken, een week na zijn arrestatie in Alkmaar. De Portugese aanvoerder probeert naar eigen zeggen zijn leven weer op de rit te krijgen, maar dat blijkt geen eenvoudige opgave te zijn.

Na het Europa League-duel tussen AZ en Legia Warschau, waarbij AZ met 1-0 won, werden Josué en zijn teamgenoot Radovan Pankov gearresteerd op verdenking van mishandeling van het AZ-personeel. Josué bracht een nacht door in de cel en het Openbaar Ministerie beschuldigt hem en Pankov van een ernstig strafbaar feit. Echter, Josué benadrukt dat hij niets verkeerds heeft gedaan.

"Het was een verschrikkelijke avond. Zoiets heb ik nog nooit eerder meegemaakt", vertelt de 33-jarige Josué aan SportoweFakty. "En geloof me, ik heb al veel meegemaakt in mijn leven. De uren van onzekerheid en angst die ik heb doorstaan, gun ik mijn ergste vijand niet."

Hoewel Josué op vrije voeten is, blijft hij verdachte in de zaak. "Het zal nog geruime tijd duren voordat ik mentaal hersteld ben", zegt hij. "Ik weet dat ik ermee moet leren leven, maar ik zou er graag vanaf willen zijn." Om een nieuwe start te maken, heeft Josué symbolisch zijn oorbellen, schoenen en kleren die hij droeg tijdens het incident weggegooid. "Het is makkelijk om spullen weg te gooien, maar het uit je leven bannen is een ander verhaal. Zelfs mijn dochter kreeg vragen van andere kinderen waarom haar vader vastzat."

Josué blijft strijden om zijn onschuld te bewijzen en hoopt dat deze moeilijke periode snel achter de rug is. Het is duidelijk dat hij vastberaden is om zijn leven weer op te bouwen en zijn reputatie te herstellen.