×
Home Livescore

Spaanse toptalent Veiga kiest voor ontwikkeling bij Al Ahli

Spaanse toptalent Veiga kiest voor ontwikkeling bij Al Ahli
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 17:16 uur

Het jonge talent Gabri Veiga (21) uit Spanje heeft afgelopen zomer een opmerkelijke transfer gemaakt. Hij verruilde zijn oude club Celta de Vigo voor het team van Al Ahli in Saudi-Arabië. Veiga beweert dat hij deze stap niet heeft gezet vanwege het geld, maar juist om zichzelf verder te ontwikkelen. Deze transfer heeft voor veel ophef gezorgd.

Toen Veiga werd gevraagd of hij voor het geld naar Saudi-Arabië is vertrokken, antwoordde hij resoluut: "Nee". Hij gaf aan dat iedereen zijn eigen mening en manier van denken heeft en dat hij zijn beslissing heeft genomen op basis van andere factoren. Veiga heeft vorig seizoen indruk gemaakt in La Liga met elf doelpunten en vier assists, waardoor hij de interesse wekte van internationale topclubs. In augustus leek hij op het punt te staan om voor Napoli te tekenen, maar toen kwam Al Ahli plotseling met een bod van veertig miljoen euro en kaapte de deal.

Volgens Veiga is de keuze voor Al Ahli de beste voor zijn ontwikkeling als voetballer. Hij gelooft dat deze club hem de mogelijkheid biedt om te groeien en volwassen te worden, omringd door grote sterren en spelend in een competitie die enorm in opkomst is. Hoewel veel mensen zijn beslissing niet begrijpen, ziet Veiga het als de beste stap die hij kon zetten voor zijn toekomst.