×
Home Livescore

Jong Oranje vliegt naar de top met 0-3 overwinning in Georgië

Jong Oranje vliegt naar de top met 0-3 overwinning in Georgië
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 18:17 uur

Het jonge Nederlandse voetbalteam heeft opnieuw een overwinning behaald in de kwalificatiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap. In een spannende wedstrijd tegen het Georgische Onder 21-elftal wist Jong Oranje met 0-3 te winnen, waardoor ze nu aan de leiding gaan in Groep C.

De eerste opmerkelijke gebeurtenis kwam van de kant van Georgië. Na een corner werd een tegendoelpunt voorkomen door de paal, nadat Kenneth Taylor de bal had gemist. Niet veel later leek de aanvoerder van Georgië hands te maken, maar tot verbazing van Oranje werd er geen penalty toegekend. De scheidsrechter oordeelde dat het geen strafbaar hands was. Ondertussen begon het team van Michael Reiziger steeds beter in het spel te komen. Uit een corner van Sontje Hansen kopte Bjorn Meijer de bal in het doel en bracht daarmee Jong Oranje op voorsprong. Drie minuten later was Taylor dichtbij de 0-2, maar zijn schot belandde op de paal.

Na de 0-1 voorsprong uit een hoekschop van Hansen, nam Taylor de bal voor een corner. Hoewel het leek alsof de bal werd weggewerkt, belandde deze voor de voeten van Hansen, die met een prachtig hakje Bjorn Meijer voor het doel zette. De verdediger van Club Brugge aarzelde niet en scoorde opnieuw, waardoor de stand op 0-2 kwam te staan. Direct daarna werd er gefloten voor de rust.

In de tweede helft dacht Taylor de 0-3 te scoren, maar hij stond buitenspel. Enkele minuten later werd de treffer wel toegekend, toen Taylor Noah Ohio alleen voor de keeper zette. Met een schot met links wist de spits de bal in het doel te krijgen, waardoor de stand op 0-3 kwam te staan. Georgië leek daarna iets terug te willen doen, maar miste een open doelkans, waardoor de stand onveranderd bleef. Jong Oranje won uiteindelijk met 0-3 en gaat nu met negen punten uit drie wedstrijden aan de leiding.