×
Home Livescore

Lukaku onthult waarheid transferzomer en gemiste kans in CL

Lukaku onthult waarheid transferzomer en gemiste kans in CL
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 18:33 uur

Romelu Lukaku heeft tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tussen Oostenrijk en België de gelegenheid aangegrepen om terug te kijken op zijn tumultueuze transferzomer. De topscorer van de Rode Duivels uit zijn frustratie en bitterheid. Volgens hem is de waarheid nog niet volledig naar buiten gebracht.

De transferzomer van Lukaku is moeilijk samen te vatten in slechts een paar zinnen. Een definitieve overstap naar Internazionale leek in de sterren geschreven, totdat bekend werd dat de Belg ook in gesprek was met Juventus. Inter haakte af en ook in Turijn waren ze niet enthousiast over zijn mogelijke komst. Een seizoen bij de B-kern van Chelsea FC dreigde. Gelukkig bood AS Roma hem een reddingsboei.

Nu Lukaku weer in topvorm lijkt te zijn en het doel weer weet te vinden, is hij bereid om zijn licht te laten schijnen op de afgelopen maanden. Hij heeft nooit getwijfeld dat hij bij een mooie club terecht zou komen. "Nee, genoeg mensen weten welke kwaliteiten ik bezit. Er zijn gewoon veel buitenstaanders die graag namens mij spreken. Er is dus veel onzin verspreid", aldus Lukaku tijdens zijn persmoment.

Lukaku wil niet alles prijsgeven. "Jullie weten dat ik niet graag om de hete brij heen draai. Ik zal op het juiste moment spreken, maar als ik echt zou vertellen hoe het afgelopen zomer is gegaan, dan zou iedereen geschokt zijn", klinkt het mysterieus. Volgens hem hebben verschillende media woorden in zijn mond gelegd die nergens op sloegen. Intern heeft het ook gebroeid bij Lukaku gedurende die periode. "Er waren momenten dat ik kon ontploffen. Vijf jaar geleden had ik dat waarschijnlijk ook gedaan, maar nu heb ik daar geen energie aan verspild", deelt hij een levensles mee. Lukaku besloot zich af te sluiten van al die verhalen en zich zo goed mogelijk te concentreren op zijn werk als voetballer.

Tot slot werd de Rode Duivel gevraagd naar de Champions League-finale tegen Manchester City, waarin hij genoegen moest nemen met een rol als invaller. Toen Lukaku uiteindelijk het veld betrad, was hij meteen zeer dreigend. Sterker nog, hij miste een grote kans op de gelijkmaker. "Ik voelde me de eerste dagen daarna niet goed. Door het verlies en de gemiste kansen", laat hij weten. "Ik zal het later wel uitleggen, maar op dat moment was ik er met mijn gedachten niet bij."