×
Home Livescore

Zweedse Emil Hansson wil met Heracles schitteren in Eredivisie

Zweedse Emil Hansson wil met Heracles schitteren in Eredivisie
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 19:17 uur
Laatst geüpdatet: donderdag 12 oktober 2023 20:40 uur

Nieuwe sensatie Emil Hansson schittert in de Eredivisie met Heracles

De Nederlandse voetbalwereld staat op zijn kop door de opkomst van de mysterieuze voetballer Emil Hansson. Met zijn 25 jaar is hij een van de jongste spelers die dit seizoen actief is in de Eredivisie. Na een belangrijke rol te hebben gespeeld in de promotie van zijn team, de Heraclieden, is Hansson vastberaden om ook op het hoogste Nederlandse podium zijn stempel te drukken. In een exclusief interview met Voetbal International onthult hij zijn gedachten over zijn terugkeer in de Eredivisie.

In slechts acht wedstrijden heeft Hansson al een indrukwekkende bijdrage geleverd aan maar liefst zes doelpunten. Met twee assists en vier treffers heeft hij zijn prestaties van voorgaande jaren in de Eredivisie al overtroffen. "Dit voelt natuurlijk geweldig. Het is een bevestiging voor mezelf. Ik wist altijd al dat ik dit in me had, het moest er alleen nog uitkomen. Ik ben blij dat het tot nu toe lukt. De situatie is nu ook compleet anders dan in het verleden. Veel mensen praten over het aantal doelpunten, maar de omstandigheden bij mijn vorige clubs waren niet te vergelijken met hoe het nu is", aldus Hansson.

"Bij Fortuna Sittard speelde ik bijvoorbeeld een totaal ander soort voetbal. Misschien paste dat gewoon niet bij mij. Daarnaast was er geen goede klik tussen de club en mij. Dat maakte het ook moeilijker om goed te presteren. Bij Heracles spelen we op een manier die bij mij past. Ik kan mijn kwaliteiten laten zien en dat is een van de redenen waarom het nu beter gaat."

Na een succesvol seizoen in de Keuken Kampioen Divisie was er interesse voor de Zweedse voetballer, maar concrete aanbiedingen bleven uit. "Ik heb me daar niet echt mee beziggehouden. Mijn zaakwaarnemer regelde dat en gaf al vroeg in de zomer aan dat er een prijskaartje aan mij hing. Veel clubs wilden waarschijnlijk eerst zien hoe ik het zou doen in de Eredivisie voordat ze aan dat prijskaartje wilden voldoen. Uiteindelijk speelde er niet veel, dus ik heb me volledig gefocust op Heracles. Ik weet wat ik hier heb. Ik kan mezelf hier nog steeds ontwikkelen. Ik wil af van het stigma dat ik de Eredivisie niet aankan. Dat is wat veel mensen over mij denken en zeggen. Het stoort me niet echt, maar ik weet gewoon dat ik het wel aankan."