×
Home Livescore

Joey Veerman: Sterke start bij PSV en kans bij Oranje

Joey Veerman: Sterke start bij PSV en kans bij Oranje
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 20:17 uur

Joey Veerman, de onverschrokken voetbalvirtuoos van PSV, heeft een vliegende start van het seizoen gemaakt en is beloond met een plek in het felbegeerde Nederlands elftal. In een exclusief interview met Voetbal International onthult de middenvelder zijn rol binnen het huidige PSV, de evolutie van het team en zijn kansen op speelminuten in Oranje.

Ondanks de aanvallendere speelstijl onder leiding van Peter Bosz, merkt Veerman weinig drastische veranderingen. "Ik sta nog steeds op dezelfde positie, dus voor mij is er niet veel veranderd", verklaart de spelverdeler. "Ook vorig seizoen scoorde ik doelpunten en gaf ik veel assists. Het grootste verschil is dat we vorig seizoen wedstrijden tegen degradatiekandidaten verloren, terwijl we dat tot nu toe hebben weten te vermijden."

"We zijn als team volop in ontwikkeling", vervolgt Veerman. "In de Eredivisie hebben we al onze wedstrijden overtuigend en verdiend gewonnen. Maar zelfs tegen Sevilla in de Champions League creëerden we talloze kansen. Dat zegt veel over onze ontwikkeling als team, maar ook over mijn persoonlijke groei hier bij PSV. Iedereen vraagt me wat mijn rol is en of die dit seizoen anders is, maar ik weet eigenlijk nooit precies wat ze bedoelen. Ik doe gewoon altijd mijn eigen ding."

Dankzij zijn uitmuntende spel is Veerman opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal, dat binnenkort de strijd aangaat met Frankrijk en Griekenland. Door de blessure van Frenkie de Jong is de kans op speeltijd voor Veerman aanzienlijk vergroot. "Natuurlijk hoop ik daarop, maar je weet het nooit. Er zijn nog genoeg andere middenvelders die de afgelopen periode ook in de basis stonden bij Oranje. We zullen zien. Ik ga gewoon keihard mijn best doen tijdens de trainingen en hoop dat dit resulteert in een basisplaats."