×
Home Livescore

Zaniolo en Tonali ondervraagd en uit nationaal elftal gezet

Zaniolo en Tonali ondervraagd en uit nationaal elftal gezet
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 20:32 uur

In een opmerkelijke wending zijn Nicolò Zaniolo en Sandro Tonali, twee bekende voetballers, onlangs ondervraagd door de Italiaanse autoriteiten in verband met vermeende betrokkenheid bij illegale gokpraktijken. Dit schokkende nieuws werd als eerste gemeld door de gerenommeerde journalist Fabrizio Romano en heeft de sportwereld in rep en roer gebracht.

De twee middenvelders, die op dat moment deel uitmaakten van het nationale Italiaanse elftal, werden kort daarna gedwongen het trainingskamp te verlaten. Hierdoor zullen ze niet kunnen deelnemen aan de geplande wedstrijden tegen Malta en Engeland. De exacte aard van de beschuldigingen blijft vooralsnog onduidelijk en roept veel vragen op.

Volgens Romano vond er een intensief gesprek plaats tussen de spelers en de politie, waarna ze direct werden weggestuurd door de voetbalbond. Ze zullen nu terugkeren naar hun respectievelijke clubs, Galatasaray en Newcastle United, waar mogelijk verder onderzoek zal plaatsvinden. Deze ontwikkeling komt slechts enkele dagen nadat Nicolò Fagioli, een andere Italiaanse international en speler van Juventus, ook al werd verdacht van illegale gokpraktijken. Fagioli riskeert zelfs een schorsing van maar liefst drie jaar.

Deze schandalige gebeurtenissen werpen een schaduw over het Italiaanse voetbal en herinneren ons eraan dat zelfs de meest getalenteerde spelers niet immuun zijn voor verleidingen en mogelijke overtredingen. Het is nu aan de autoriteiten en de betrokken clubs om deze zaak grondig te onderzoeken en passende maatregelen te nemen om de integriteit van de sport te waarborgen.