×
Home Livescore

Xavi Simons en Johan Bakayoko genomineerd voor Golden Boy-award

Xavi Simons en Johan Bakayoko genomineerd voor Golden Boy-award
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 21:08 uur

Nederlands voetbaltalent Xavi Simons heeft zich weten te plaatsen als een van de 25 kanshebbers voor de prestigieuze Golden Boy-award, een prijs die wordt uitgereikt aan het grootste Europese voetbaltalent onder de 21 jaar. Simons, die voorheen bij PSV speelde maar nu zijn kunsten vertoont bij RB Leipzig, zal moeten concurreren met andere veelbelovende spelers zoals Jude Bellingham (Real Madrid) en Jamal Musiala (Bayern München).

De nominatie van Simons is grotendeels te danken aan zijn indrukwekkende prestaties bij PSV afgelopen seizoen. Hoewel de Eindhovenaren afscheid hebben genomen van de talentvolle Oranje-international, is PSV de enige Eredivisie-club die een speler levert aan de lijst: Johan Bakayoko. Ook voormalig AZ-linksback Milos Kerkez heeft een plekje weten te bemachtigen.

Helaas hebben Devyne Rensch (Ajax), Bjorn Meijer (Club Brugge) en Emanuel Emegha (RC Strasbourg) de laatste selectie niet gehaald. De lijst met 100 potentiële winnaars is op donderdagavond teruggebracht tot 25. Daarnaast zijn er ook enkele wildcards uitgedeeld, waaronder aan het veelbelovende talent Lamine Yamal van het gigantische FC Barcelona. In 2003 werd Rafael van der Vaart de allereerste winnaar van de Golden Boy-award, gevolgd door spelers als Lionel Messi, Wayne Rooney en Matthijs de Ligt. Uiteindelijk zullen journalisten en fans bepalen wie er met de prijs vandoor gaat.