×
Home Livescore

Sutalo worstelt bij Ajax: geen heimwee, wel teleurstellende prestaties

Sutalo worstelt bij Ajax: geen heimwee, wel teleurstellende prestaties
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 21:32 uur

Danny Blind verbaasd over vermeend heimwee Josip Sutalo

In een opmerkelijke wending heeft voormalig Ajax-trainer Danny Blind zijn verbazing uitgesproken over de geruchten dat Josip Sutalo last zou hebben van heimwee. Eerder deze week beweerde oud-Ajacied Andy van der Meijde dat de verdediger terug zou willen keren naar zijn geboorteland Kroatië, maar Sutalo heeft deze berichten inmiddels ontkracht.

Sutalo, die de laatste tijd flink onder vuur ligt vanwege zijn matige prestaties, lijkt het moeilijk te hebben bij Ajax. Blind kan echter niet precies aangeven waar het aan ligt. "Dat is lastig te zeggen. We zitten er niet bovenop. Elke verandering brengt turbulentie met zich mee. De overstap naar Ajax vergt gewenning en aanpassing."

Blind, die mogelijk terugkeert bij Ajax als lid van de raad van commissarissen, begrijpt niet waarom er gesproken wordt over heimwee. "Daar kan ik me niet echt iets bij voorstellen. Hij komt terecht in een team dat niet goed draait. Bij het Kroatische elftal maakte hij een zeer stabiele indruk op mij. Ik vond het juist een logische aankoop. Of hij dan meteen voor 22/23 miljoen euro moet worden gekocht, is een ander verhaal. Maar hij maakte altijd een goede en betrouwbare indruk op mij."

"Je verwacht dan dat hij dat niveau ook bij Ajax kan halen", vervolgt de vader van Daley. "Maar het is moeilijk om te presteren in een team dat niet draait en in een nieuwe omgeving. Hij heeft gewoon niet goed gepresteerd. Ze hebben een aantal slechte wedstrijden gespeeld. Hij is niet in een flow gekomen, net als het hele team. Het is van kwaad tot erger gegaan."