×
Home Livescore

Jan van Halst werkte in het geheim aan plan-B voor Ajax-trainer

Jan van Halst werkte in het geheim aan plan-B voor Ajax-trainer
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 22:16 uur

In een verrassende wending heeft Jan van Halst, de interim-algemeen directeur van Ajax, in het diepste geheim gewerkt aan een alternatief plan voor het geval trainer Maurice Steijn zou worden ontslagen. Dit plan-B werd ontwikkeld vlak voor de terugkeer van Louis van Gaal naar de Johan Cruijff ArenA. Volgens bronnen van De Telegraaf stond Mitchell van der Gaag hoog op het lijstje van potentiële opvolgers.

Van der Gaag, op dit moment assistent-trainer bij Manchester United onder Erik ten Hag, is geen onbekende in Amsterdam. Eerder was hij al verantwoordelijk voor Jong Ajax. Het is echter nog onduidelijk of Van Gaal daadwerkelijk interesse heeft in de oud-speler van onder andere PSV, die ook ervaring heeft als hoofdtrainer bij Excelsior. Bovendien lijkt het onwaarschijnlijk dat Ten Hag, die Van der Gaag meenam naar United, bereid is om afstand te doen van zijn assistent.

Het plan-B van Van Halst toont aan dat er achter de schermen druk wordt gewerkt aan verschillende scenario's om Ajax weer op de rails te krijgen. Met de terugkeer van Van Gaal lijkt er een nieuwe wind te waaien in de club, en het is duidelijk dat er geen ruimte is voor stagnatie. De komende tijd zal moeten blijken of Steijn zijn positie kan behouden en of Van der Gaag daadwerkelijk in beeld is als mogelijke opvolger. De spanning stijgt in Amsterdam.