×
Home Livescore

VAR keurt prachtige treffer Schotland af, woede bij McTominay

VAR keurt prachtige treffer Schotland af, woede bij McTominay
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 22:32 uur

In een zinderende wedstrijd tussen Schotland en Spanje, die donderdagavond plaatsvond in het betoverende Sevilla, leek het er even op dat Schotland de leiding zou nemen. Scott McTominay, de getalenteerde middenvelder van Manchester United, wist met een adembenemende treffer het net te vinden. De Schotse fans waren in extase, maar hun vreugde werd al snel de kop ingedrukt door de VAR, onder leiding van de onnavolgbare Serdar Gözübüyük.

De VAR besloot dat er sprake was van een overtreding op de Spaanse doelman Unai Simon, waardoor de goal van McTominay werd afgekeurd. Dit besluit zorgde voor een golf van woede bij de Schotse middenvelder, die zijn frustratie niet kon verbergen. Het leek alsof de droom van Schotland om zich te kwalificeren voor het EK van 2024 in Duitsland in duigen viel.

Desondanks kunnen we niet ontkennen dat McTominay een waar kunststukje leverde met zijn vrije trap. Zijn schot was van ongekende schoonheid en getuigde van zijn uitzonderlijke talent. Helaas werd deze prachtige actie overschaduwd door de omstreden beslissing van de VAR.

Nu rest Schotland niets anders dan te blijven strijden voor hun plek op het EK. Een overwinning in Spanje zou hen immers rechtstreeks naar het prestigieuze toernooi leiden. De Schotse spelers zullen hun teleurstelling moeten omzetten in vastberadenheid en met hernieuwde energie de volgende uitdaging aangaan.

Het is duidelijk dat deze wedstrijd nog lang zal nagalmen in de hoofden van de Schotse spelers en fans. De emoties liepen hoog op en de teleurstelling was voelbaar. Maar laten we niet vergeten dat het voetbal altijd vol verrassingen zit en dat er nog genoeg kansen liggen voor Schotland om hun droom waar te maken.