×
Home Livescore

Arrogant Ajax probeert AZ te slim af te zijn

Arrogant Ajax probeert AZ te slim af te zijn
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 23:32 uur

Voetbalanalist Johan Derksen heeft zijn ongenoegen geuit over de vermeende arrogantie van Ajax ten opzichte van AZ. De Amsterdammers zouden namelijk proberen om Alex Kroes, de beoogde nieuwe algemeen directeur van de Johan Cruijff ArenA, eerder los te weken uit Alkmaar.

In een opmerkelijke wending werd in augustus van dit jaar bekend dat Kroes vanaf 15 maart 2024 aan de slag zou gaan bij Ajax. Dit nieuws kwam als een verrassing voor AZ, aangezien het concurrentiebeding bepaalde dat Kroes pas vanaf 1 september 2024 in dienst zou treden bij Ajax. Na intensief overleg slaagden beide clubs er uiteindelijk in om de datum te verschuiven naar 15 maart.

Echter, volgens De Telegraaf is Ajax van plan om binnenkort met AZ te onderhandelen over een vervroegde overgang van Kroes. Deze werkwijze schiet bij Derksen in het verkeerde keelgat. "Het is weer typisch arrogant Ajax dat zonder enig fatsoen contact opneemt met AZ om deze directeur te benaderen. Ze denken dat ze boven de wet staan", aldus een zeer kritische Derksen tijdens een uitzending van Vandaag Inside.