×
Home Livescore

Senegal en Marokko treffen uitdagende poules in Afrika Cup 2023

Senegal en Marokko treffen uitdagende poules in Afrika Cup 2023
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 23:48 uur

De loting voor de groepsfase van de Afrikaanse Voetbalbeker 2023 vond plaats op een donderdagavond vol spanning en sensatie. Titelverdediger Senegel werd ingedeeld in een poule met het geduchte Kameroen, waar de talentvolle André Onana zijn kunsten zal vertonen. Aan de andere kant heeft Marokko, dat op het WK in Qatar nog de halve finale bereikte, op papier relatief eenvoudige tegenstanders gekregen.

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de Afrikaanse Voetbalbeker afgelopen zomer in juni zou plaatsvinden, maar om het regenseizoen in gastland Ivoorkust te vermijden, is het toernooi uitgesteld tot begin 2024. Senegal, dat vorig jaar Algerije versloeg in de finale, zal het opnemen tegen Kameroen, Guinea en Gambia.

Het Marokko van de getalenteerde Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui zal het opnemen tegen Tanzania, Zambia en de Democratische Republiek Congo. Gastland Ivoorkust kan zich opmaken voor een uitdagende strijd tegen het Nigeria van Napoli-spits Victor Osimhen, Guinee-Bissau en Equatoriaal Guinea.

Het toernooi zal van start gaan op 13 januari en de finale zal een kleine maand later plaatsvinden, op 11 februari. De groepswinnaars, de nummers twee en de vier beste landen die als derde eindigen, zullen doorgaan naar de achtste finales, waar de strijd om de felbegeerde titel zal losbarsten.