×
Home Livescore

Oud-ploeggenoot prijst Mannsverk als grootste talent van Noorwegen

Oud-ploeggenoot prijst Mannsverk als grootste talent van Noorwegen
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 13 oktober 2023 08:09 uur

Ajax's zomeraanwinst Sivert Mannsverk heeft tot nu toe nog niet kunnen schitteren in Amsterdam, net als vele andere aankopen. Maar zijn voormalige teamgenoot bij Molde, Mathias Løvik, gelooft dat er nog genoeg potentieel in hem zit. In een interview met Ajax Showtime prijst Løvik Mannsverk de hemel in en noemt hem een van de grootste talenten van Noorwegen.

Volgens Løvik is Mannsverk een middenvelder die perfect bij Ajax past. "Hij is erg rustig aan de bal en heeft een onuitputtelijke energie. Als ik hem zou moeten vergelijken met een speler, dan zou dat Rodri zijn. Hij kan ook goed de verdedigende rol invullen. Het past goed bij hem en hij heeft die rol ook bij Molde vervuld." Tot nu toe heeft Mannsverk slechts een halve wedstrijd gespeeld in de Eredivisie voordat hij geblesseerd raakte.

Toch zijn er volgens Løvik nog wel wat verbeterpunten in het spel van Mannsverk. "Hij zou kunnen werken aan zijn snelheid. Hij kan explosiever worden en sneller op de langere afstanden. Zijn fysieke kracht is prima. Hij is niet de grootste, maar hij weet zijn lichaam goed te gebruiken. Hij wordt al drie jaar gezien als een van de grootste talenten van Noorwegen. Die status heeft hij echt verdiend."

Hoewel Mannsverk al eens werd vergeleken met Frenkie de Jong, ziet Løvik meer gelijkenissen met een andere wereldklasse middenvelder. "Als ik hem zou moeten vergelijken met een speler, dan zou dat Rodri zijn. Hij kan ook goed de verdedigende rol invullen. In eerste instantie zou ik hem dus met Rodri vergelijken, maar Frenkie de Jong zou ook een goede vergelijking zijn. Alle drie zijn ze goed met de bal en kunnen ze grote afstanden afleggen."