×
Home Livescore

Johan Derksen bekritiseert Van Dijk's zwakke verdediging na OneLove-band vraag

Johan Derksen bekritiseert Van Dijk's zwakke verdediging na OneLove-band vraag
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 13 oktober 2023 09:17 uur

Johan Derksen uit zijn ongenoegen over de recente uitspraken van Virgil van Dijk, maar doet dit op een geheel eigen wijze. De bekende analist is van mening dat de aanvoerder van het Nederlands elftal zich zwak heeft verdedigd tijdens de persconferentie waarin vragen werden gesteld over de OneLove-band. Volgens Derksen ontbreekt het Van Dijk zelfs aan karakter.

"Hij lijkt met alle winden mee te waaien om maar te overleven", onthult Derksen in een interview met Vandaag Inside, waar hij zijn visie op de uitspraken van Van Dijk in de media deelt. "Hij mist karakter en lijkt eigenlijk niemand voor het hoofd te willen stoten. Natuurlijk willen alle voetballers op een gegeven moment nog wat extra geld verdienen in Saudi-Arabië. Ze zijn voorzichtig met kritische berichten, want voetballers beschouwen dat land als een prima plek."

De discussie ontstond nadat Van Dijk aangaf de OneLove-band te willen dragen tijdens het WK in Qatar, maar deze beslissing later herzag tegenover Frankrijk. In de Eredivisie is de band al afgeschaft, mede vanwege ophef rondom spelers zoals Orkun Kökcü, die vanwege zijn geloofsovertuiging weigerde de band te dragen. Derksen begrijpt deze keuze maar al te goed. "In Nederland moeten we dit respecteren. Het is niet de bedoeling om dit aan iemand op te dringen. Je kunt niemand verplichten."

Met zijn kenmerkende stijl en scherpe tong weet Derksen zijn kritiek op Van Dijk op geheel eigen wijze te verwoorden. Het is duidelijk dat hij geen hoge pet op heeft van de manier waarop de Oranje-captain zich heeft uitgelaten over de OneLove-band.