×
Home Livescore

Gokschandaal in Italië breidt uit: meer spelers betrokken

Gokschandaal in Italië breidt uit: meer spelers betrokken
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 13 oktober 2023 13:33 uur

Het mysterie rondom het schandaal in de Italiaanse gokwereld blijft voortduren. Eerder werden de namen van Sandro Tonali, Nicolo Zaniolo en Nicolo Fagioli al genoemd in verband met illegale gokpraktijken, maar nu blijkt dat zij slechts het topje van de ijsberg zijn. Maar liefst tien andere Serie A-spelers worden nu ook beschuldigd van het illegaal gokken.

Tonali, Zaniolo en Fagioli worden verdacht van het plaatsen van verboden weddenschappen op verschillende voetbalwedstrijden. Het is voor spelers ten strengste verboden om in te zetten op hun eigen wedstrijden, maar deze regels lijken zij te hebben genegeerd. Roddeljournalist Fabrizio Corona heeft onthuld dat er nog veel meer spelers betrokken zijn bij dit schokkende gokschandaal.

Naast de drie eerder genoemde spelers zouden er nog minstens tien andere Serie A-voetballers betrokken zijn bij deze illegale praktijken. Ook zij hebben de gokregels overtreden en zullen mogelijk geconfronteerd worden met de gevolgen hiervan. Het onderzoek naar Tonali en Zaniolo is zelfs zo serieus dat de politie zich ermee bemoeit, wat heeft geleid tot hun vertrek uit het Italiaanse nationale team. Wat dit betekent voor hun toekomst is nog onduidelijk.

Het lijkt erop dat dit schandaal nog lang niet ten einde is. De Italiaanse voetbalwereld staat op zijn kop en er wordt met spanning uitgekeken naar verdere ontwikkelingen. Wie weet welke andere namen er nog naar boven zullen komen in deze duistere gokaffaire.