×
Home Livescore

PSV-transfertarget Vranckx kwijnt weg op reservebank Wolfsburg

PSV-transfertarget Vranckx kwijnt weg op reservebank Wolfsburg
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 13 oktober 2023 15:33 uur

Een van de spelers waar PSV zijn oog op heeft laten vallen, Aster Vranckx, zit momenteel weg te kwijnen op de reservebank bij Wolfsburg. Na zeven wedstrijden in de Bundesliga heeft de 21-jarige middenvelder slechts tachtig minuten speeltijd gekregen.

In een interview met Het Laatste Nieuws blikt Vranckx terug op positieve gesprekken die hij heeft gehad met zowel PSV als Fiorentina. Hij zag beide clubs als potentiële nieuwe bestemmingen waar hij meer speeltijd en vertrouwen kon vinden. Helaas is het er niet van gekomen en bleef hij bij Wolfsburg.

Afgelopen zomer werd Vranckx genoemd als mogelijke opvolger van Ibrahim Sangaré bij PSV, maar een overeenkomst tussen de Duitse club en de Nederlandse club bleef uit. Daarnaast weigerde Wolfsburg ook een bod van vijftien miljoen euro van Fiorentina en verzekerde Vranckx dat hij kansen zou krijgen. Helaas is dat tot nu toe flink tegengevallen voor de Belg. Hij heeft tot nu toe slechts vijf keer als invaller mogen spelen, waarvan zijn langste invalbeurt slechts 28 minuten was in de openingswedstrijd tegen Stuttgart.

Ondanks de teleurstelling blijft Vranckx positief en ziet hij deze periode als een mentale versterking. Hij beseft dat je als profvoetballer nooit zomaar iets krijgt, maar er hard voor moet werken. Hoewel hij tot nu toe voornamelijk als invaller is gebruikt, vindt hij dat dit geen reden is om te oordelen over zijn prestaties. Hij is ervan overtuigd dat zijn kansen zullen komen als hij alles blijft geven.

Toch sluit Vranckx een vertrek in de winter niet uit. Hij heeft nog niet met de trainer gesproken, maar begrijpt dat het lastig is om veranderingen door te voeren wanneer het team goed draait. Als hij geen kansen krijgt, zal hij moeten uitkijken naar een andere club. Als jonge speler wil hij graag speeltijd, zeker met het oog op het komende EK.

Het is duidelijk dat Vranckx momenteel niet op zijn plek zit bij Wolfsburg en dat hij op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Het is afwachten of PSV of een andere club hem in de winterse transferperiode een kans zal bieden om zijn talent te laten zien.