×
Home Livescore

Stengs vol lof over Feyenoord en trainer Slot

Stengs vol lof over Feyenoord en trainer Slot
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 13 oktober 2023 18:09 uur

Calvin Stengs voelt zich als een vis in het water bij Feyenoord. De getalenteerde aanvallende middenvelder, die na een lange tijd weer deel uitmaakt van het Nederlands elftal, is vol lof over zijn trainer Arne Slot.

Afgelopen zomer maakte Stengs de overstap van Royal Antwerp FC naar Feyenoord. Vanaf het eerste moment voelde hij het vertrouwen van Slot. "Arne is echt een vakidioot, maar dan wel op een goede manier. Hij bereidt alles tot in de puntjes voor en legt op een ontzettend duidelijke manier uit hoe hij wil dat we spelen. Dat maakt hem zo goed. Hij vraagt ons keihard te werken en dan komt de kwaliteit vanzelf naar boven", aldus Stengs in een interview met De Telegraaf.

Het afscheid nemen van Antwerp viel Stengs zwaar. "Arne Slot belde me op en legde uit hoe hij wilde spelen en welke rol hij voor mij in gedachten had. Niet dat ik bij Antwerp geen vertrouwen voelde, maar dit was vertrouwen in het kwadraat", legt hij uit. "Daarnaast speelde ook de directe Champions League-plaats die Feyenoord wel en Antwerp niet had een rol. Als je eerlijk bent, is Feyenoord ook gewoon de grotere club van de twee, met het prachtige stadion De Kuip. Ik ben blij met mijn keuze, waarbij mijn schoonvader (Frank de Boer, red.) me ook heeft bijgestaan."

Het was moeilijk voor Stengs om zijn besluit aan Antwerp-trainer Mark van Bommel en technisch directeur Marc Overmars kenbaar te maken. "De trainer (Van Bommel, red.) heeft me zelfs gefeliciteerd met mijn uitnodiging voor Oranje. Na zo'n succesvol seizoen, waarin we de dubbel wonnen, was het echt pijnlijk om afscheid te nemen. Het raakte me, want ik ben een gevoelige jongen en vind het lastig om mensen teleur te stellen. Maar soms moet je keuzes maken, want andersom gebeurt het ook."