×
Home Livescore

Van der Vaart bedankt voor assistent-functie bij Ajax

Van der Vaart bedankt voor assistent-functie bij Ajax
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 13 oktober 2023 21:16 uur

Voormalig voetbalster Rafael van der Vaart heeft gereageerd op een interessant voorstel dat onlangs door Ajax aan hem werd gedaan. De club bood hem de mogelijkheid om als assistent-trainer van Maurice Steijn aan de slag te gaan in de Johan Cruijff Arena.

In een interview met de NOS, voorafgaand aan het EK-kwalificatieduel tussen Nederland en Frankrijk, onthulde Van der Vaart: "Ik ben benaderd door zowel Steijn als Jan van Halst, de interim-algemeen directeur."

De voormalige middenvelder, die zijn jeugdopleiding bij Ajax volgde en vijf seizoenen in het eerste elftal speelde, gaf toe dat het een moeilijke beslissing was. "Ik heb er lang over nagedacht", aldus Van der Vaart. "Zoals je weet, woon ik momenteel in Roemenië." Zijn vriendin, Estavana Polman, is actief als handbalster bij Rapid Bucuresti. "Dat is ook ontzettend belangrijk voor mij."

Uiteindelijk heeft Van der Vaart besloten om het aanbod af te slaan. "Hoewel het wel kriebelde, heb ik uiteindelijk toch besloten: nee, ik ga het niet doen", concludeerde hij.