×
Home Livescore

Reijnders maakt indruk, De Roon teleurstellend in EK-kwalificatieduel

Reijnders maakt indruk, De Roon teleurstellend in EK-kwalificatieduel
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 13 oktober 2023 22:08 uur

Nederlandse voetbaliconen Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zijn diep onder de indruk van de verrassende prestaties van Tijjani Reijnders tijdens het EK-kwalificatieduel tussen het Nederlands elftal en Frankrijk. De gerenommeerde analisten van de NOS daarentegen zijn minder enthousiast over het spel van Marten de Roon.

Het Nederlands elftal beleefde opnieuw een rampzalige start tegen Les Bleus. Binnen zes minuten wist Kylian Mbappé een voorzet binnen te werken. "Ze lijken allemaal te ver verwijderd van hun tegenstanders", oordeelt Van der Vaart halverwege de wedstrijd. "Ik vind ook dat de keeper een fout heeft gemaakt, want de bal kwam niet hard door het midden. Oké, het was niet van grote afstand, maar een Nederlandse keeper zou die bal moeten kunnen pakken. Met twee handen kun je die bal gewoon vangen. Frankrijk speelt het goed uit, maar het gaat allemaal wel erg gemakkelijk. Ze laten het gewoon gebeuren."

Van Hooijdonk daarentegen is zeer te spreken over Reijnders. "Afgezien van die 0-1 doet Reijnders het behoorlijk goed, hij vult zijn rol uitstekend in. Hij speelt een fantastische eerste helft en is betrokken bij alle gevaarlijke momenten", prijst de voormalige spits. "Hij analyseert alles, maakt slimme loopacties en heeft een uitstekende balcontrole, waardoor hij het spel kan voortzetten."

Van der Vaart sluit zich volledig aan bij deze lofzang. "Ik vind ook dat Reijnders volwassen speelt, ik ben enorm onder de indruk. Hij heeft enorme stappen gezet en zijn speelsheid is verdwenen. En Hartman speelt ook echt geweldig." De Feyenoord-verdediger creëerde onder andere een grote kans voor Joey Veerman.

De prestaties van De Roon kunnen minder bekoren. "De Roon krijgt te vaak de bal en heeft veel balverlies geleden", aldus de voormalige Ajacied. Van Hooijdonk voegt toe: "Dat is altijd zo. Als De Roon de meeste balcontacten heeft op het middenveld, dan gaat er iets mis."

De controleur van Atalanta werd aan het begin van de tweede helft vervangen door Mats Wieffer.