×
Home Livescore

Debutanten Hartman en Reijnders schitteren in verloren duel Oranje

Debutanten Hartman en Reijnders schitteren in verloren duel Oranje
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 13 oktober 2023 23:16 uur

Nieuwe sterren schitteren in Oranje: Hartman en Reijnders maken indruk tegen Frankrijk

In een enerverende wedstrijd verloor het Nederlands elftal met 1-2 van Frankrijk in de Johan Cruijff Arena. Ondanks het teleurstellende resultaat waren voormalig topspelers Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart vol lof over de debutanten van Oranje, Quilindschy Hartman en Tijjani Reijnders.

"De tweede helft was een stuk beter dan de eerste", aldus Van Hooijdonk in een interview met de NOS. "De spelers lieten hun schroom varen en Nederland kreeg enkele goede kansen. Helaas viel de 1-2 net iets te laat, maar ik zie zeker verbetering."

Van Hooijdonk merkte op dat de invallers het Nederlands elftal een extra boost gaven. "Micky van de Ven deed het uitstekend, Jeremie Frimpong was energiek en een echte doorzetter. Mats Wieffer was iets minder, maar hij liet zich wel zien." Van der Vaart deelt deze mening. "De passes waren ofwel goed, ofwel heel slecht. Er zat weinig tussen", aldus de oud-middenvelder over de controleur van Feyenoord.

"Het spel van Veerman verbeterde dankzij Wieffer, maar Hartman en vooral Reijnders waren echt geweldig", benadrukte Van Hooijdonk. "De manier waarop Reijnders speelde tijdens zijn eerste basisplaats was indrukwekkend. Hij leverde een fantastische prestatie." Van der Vaart is het ermee eens dat Hartman zijn basisplaats heeft verdiend. "Dat lijkt me wel."

Met hun uitstekende optreden hebben Hartman en Reijnders zichzelf op de kaart gezet in het Nederlands elftal. Het is duidelijk dat deze nieuwe sterren een veelbelovende toekomst tegemoet gaan in Oranje.