×
Home Livescore

Koeman vol lof over Hartman na debuut tegen Frankrijk

Koeman vol lof over Hartman na debuut tegen Frankrijk
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 07:33 uur

Na het spectaculaire duel tegen Frankrijk, waarin Nederland met 2-1 won, kon bondscoach Ronald Koeman niet anders dan zijn bewondering uitspreken voor de verrassende held van de avond, Quilindschy Hartman. De jonge back maakte zijn debuut in het Oranje-shirt en wist met een indrukwekkende rush de aansluitingstreffer te scoren tegen Les Bleus.

Op de persconferentie na de wedstrijd liet Koeman doorschemeren dat het Oranje-shirt niet voor iedere speler even zwaar weegt. "Sommige spelers hebben meer moeite om onder de druk van het nationale team te presteren, terwijl anderen juist floreren in deze omstandigheden", aldus de bondscoach. "Wat Q vandaag heeft laten zien, was van een buitengewoon niveau. Hij speelde alsof hij al jarenlang bij Feyenoord speelde, met een ongekende passie en vastberadenheid."

Koeman benadrukte het belang van vertrouwen geven aan spelers en het voeren van gesprekken om hen op hun gemak te stellen. Maar het was duidelijk dat Hartman geen enkele moeite had om zijn stempel te drukken op het spel. Zijn prestatie was een ware ode aan zijn talent en doorzettingsvermogen.

Met deze lovende woorden van de bondscoach kan Hartman met een gerust hart terugkijken op zijn debuut in het Nederlands elftal. Zijn optreden heeft niet alleen indruk gemaakt op de fans, maar ook op de technische staf. Het is duidelijk dat deze jonge back een veelbelovende toekomst tegemoet gaat in het Oranje-shirt.