×
Home Livescore

Mbappé imponeert en bezorgt Frankrijk EK-ticket tegen Oranje

Mbappé imponeert en bezorgt Frankrijk EK-ticket tegen Oranje
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 08:16 uur

De Franse voetbalcoach Didier Deschamps was vol vertrouwen in zijn spits Kylian Mbappé tijdens het duel met Oranje afgelopen vrijdag. Mbappé wist maar liefst twee keer het net te vinden en zorgde voor angst bij het Nederlandse team, zo verklaarde Deschamps.

Na de wedstrijd, die Frankrijk met 1-2 won, keek Deschamps terug op het duel. Door deze overwinning heeft Frankrijk zich gekwalificeerd voor het EK in Duitsland. "Je hoeft je geen zorgen te maken over Kylian. Als hij op deze manier speelt, heeft het Franse team veel meer kans om wedstrijden te winnen. We zijn blij voor hem, vooral gezien wat hij de laatste tijd heeft meegemaakt", aldus Deschamps. Mbappé heeft zijn doelpuntendroogte doorbroken.

Deschamps is van mening dat Mbappé met zijn optreden de critici de mond heeft gesnoerd. "Hij was sterk en fit, de tegenstander was bang. Hij deed zelfs de moeite om de bal op te halen wanneer dat nodig was, ik zag hem zelfs aan de rechterkant verschijnen wanneer dat nodig was. Sommige mensen willen dat hij meer praat, maar ik hoop dat hij blijft spreken met zijn voeten", besluit de bondscoach.