×
Home Livescore

Paniek bij Oranje na nederlaag tegen Frankrijk: EK in gevaar

Paniek bij Oranje na nederlaag tegen Frankrijk: EK in gevaar
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 09:09 uur

De internationale media zijn unaniem in hun oordeel: Nederland staat voor een flinke uitdaging om zich überhaupt te kwalificeren voor het EK in Duitsland. Na de teleurstellende nederlaag tegen Frankrijk is de paniek bij Oranje duidelijk voelbaar, zo stellen de kranten buiten onze landsgrenzen.

In Frankrijk lijkt men echter niet onder de indruk van het Nederlands elftal na het duel met Les Bleus. Volgens L'Équipe maakte de ploeg van Ronald Koeman geen enkel moment aanspraak op een positief resultaat. "Voor rust was er amper wat van Oranje te zien, op twee schoten na. Ook na rust controleerde Frankrijk. Keeper Mike Maignan kreeg nauwelijks wat te doen. Zelfs na de 1-2 kwam de Franse ploeg niet in de problemen."

Le Parisien was iets positiever en zag Oranje wakker worden. "Hoewel de Nederlanders aan het begin van de wedstrijd onzeker, kwetsbaar en angstig leken, bleek na hun ontwaken dat ze, ongeacht de samenstelling van het team, gevaarlijk blijven en kunnen toeslaan zodra de tegenstander verslapt."

Ook onze Zuiderburen maken zich zorgen over de kansen van Oranje. "Na de nederlaag tegen Frankrijk lijkt het EK in groot gevaar", kopt Het Nieuwsblad. "Het is stilaan vijf voor twaalf voor Oranje in de jacht op een ticket voor EURO 2024. Maandag staat de wedstrijd tegen Griekenland op het programma. Oranje zal alles op alles moeten zetten, maar kan altijd nog rekenen op de play-offs vanwege goede resultaten in de Nations League. In die play-offs worden nog drie EK-tickets uitgedeeld."

Het Duitse BILD is evenmin gerust op een ticket voor Oranje. "De spelers van het Nederlands elftal kunnen het niet geloven. Na de 1-2 thuisnederlaag tegen vice-wereldkampioen Frankrijk moet Nederland zich zorgen maken over deelname aan het EK. Haalt Nederland ons EK wel?"

MARCA schrijft dat Oranje bijna een comeback bewerkstelligde. "Donyell Malen dacht vlak na de 0-2 dat hij scoorde, maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Quilindschy Hartman verraste Mike Maignan, maar het was te laat voor een comeback. Nederland moet maandag van Griekenland winnen om de tweede plek te heroveren. Frankrijk mag Kylian Mbappé bedanken."

Het wordt dus een spannende strijd voor Nederland om zich te kwalificeren voor het EK in Duitsland. De buitenlandse pers is sceptisch, maar Oranje zal alles op alles moeten zetten om hun plek op het toernooi veilig te stellen.