×
Home Livescore

Hans Kraay Jr. onthult: Johan Cruijff Arena grasmat in slechte staat

Hans Kraay Jr. onthult: Johan Cruijff Arena grasmat in slechte staat
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 10:17 uur

In de catacomben van de Johan Cruijff Arena, waar de geur van vers gemaaid gras normaal gesproken de lucht vult, heerst er momenteel een andere sfeer. Volgens de immer goed geïnformeerde Hans Kraay junior, die als een ware detective te werk gaat, verkeert de grasmat namelijk niet in opperbeste staat. Na de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord (0-4) had hij een geheimzinnig gesprek met niemand minder dan de Oranje-internationals Quilindschy Hartman en Mats Wieffer.

Het was Joey Veerman die in de eerste helft van de wedstrijd tegen Frankrijk een reuzenkans miste. "Ik denk dat er een hobbeltje op het veld zat, want normaal gesproken schiet ik deze bal zonder enige moeite binnen", verklaarde de middenvelder, die het vermoeden had dat de bal net voordat hij wilde schieten plotseling opstuiterde. Deze uitspraak van Veerman kwam voor Kraay niet als een verrassing. Hartman en Wieffer hadden namelijk vorige maand al hun beklag gedaan bij de doorgewinterde analist.

Kraay deelt zijn opmerkelijke ontmoeting met de twee Feyenoord-spelers op ESPN. "Ik was onderweg naar mijn auto na de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. Dat was ruim een uur na het laatste fluitsignaal, nadat ik alle interviews had afgenomen", onthult Kraay. "De spelers druppelden langzaam richting de spelersbus en toen kwamen Wieffer en Hartman op mij af. Naast het feit dat ze uiteraard dolgelukkig waren met de overwinning, zeiden ze: dit is echt een slecht veld!"

Het Feyenoord-duo was duidelijk niet te spreken over de kwaliteit van het veld. "Ze vonden het totaal niet lijken op het perfecte gras van Ajax waar ze normaal gesproken op spelen. Ik heb er verder geen ruchtbaarheid aan gegeven, want die mensen werken keihard, maar toen hadden ze het al over een hobbelig veld. Natuurlijk klaag je niet snel over het veld als je met 0-4 wint", knipoogt Kraay.