×
Home Livescore

Jonge talenten schitteren in Oranje: Vink vol lof!

Jonge talenten schitteren in Oranje: Vink vol lof!
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 10:48 uur

Marciano Vink ziet een rooskleurige toekomst voor het Nederlands elftal. De voetbalanalist van ESPN was onder de indruk van de prestaties van verschillende jonge spelers tijdens de wedstrijd tegen Frankrijk (1-2).

Op vrijdagavond maakten Bart Verbruggen en Quilindschy Hartman hun debuut en stonden meteen in de basisopstelling. Tijjani Reijnders maakte zijn eerste basisoptreden en in de tweede helft kregen ook Jeremie Frimpong en Micky van de Ven de kans om voor het eerst in actie te komen voor Oranje. "Het is geweldig om te zien hoeveel jonge spelers zich aandienen. Van de Ven maakte een fantastische indruk. Geweldig!", aldus Vink enthousiast tijdens het programma Voetbalpraat.

"En dan hebben we ook nog Frimpong, Xavi Simons, Geertruida en Hartman. Zoveel jonge spelers die echt laten zien wat ze kunnen." Vink merkt op dat de voorhoede een zorgpunt is voor Oranje. "Was het niet vreemd geweest als je vandaag Brobbey in plaats van Weghorst had opgesteld?", vraagt hij zich af. "Brobbey is een vechter en je kunt de bal ook bij hem in de voeten spelen. Ik begrijp de keuze voor Weghorst, om hem iets terug te geven, maar Brobbey had ook gekund."